Dødt løb på Sct. Knuds Gymnasium – Blå eller rød blok?


Valg på Sct. Knuds Gymnasium 2015


Maj 2015

Emne: Blå eller rød blok?

Forord: I en nylig spørgeskema undersøgelse på Sct. Knuds Gymnasium er der blevet sat ord på den politiske fordeling mellem blå og rød blok blandt eleverne fra hhv. 1-3 årgang. Resultaterne vil uden tvivl overraske mange, da de er intet mindre end bemærkelsesværdige.

Gymnasieeleverne har besvaret følgende spørgsmål: ”Vil du stemme på et parti i rød blok eller blå blok?”. Fordelingen overrasker i høj grad elevernes egne forventninger, da de samtidig fik spørgsmålet: . ”Hvordan forventer du, at procentfordelingen i det kommende valg (2015) kommer til at se ud på Sct. Knuds Gymnasium?” Kun 8% forventede en 50/50 fordeling mellem rød og blå blok, mens 32% forventede en 30/70 fordeling. Flere troede faktisk på en 20/80 fordeling end på en 50/50 fordeling. Skærmbillede 2015-06-05 13.04.41

 

I de seneste meningsmålinger er billedet på landsplan også helt lige. Sct. Knuds Gymnasiums elever svarer således til landsplan, hvilket dokumenteret her overrasker eleverne selv. Rygtet som et meget ’blåt’ gymnasium grundet den geografiske placering i Hunderupkvarteret i Odense M holder altså ikke.


Forklaringerne på den overraskende fordeling er nok flere:

1.      Eleverne kommer ikke kun fra Hunderupkvarteret (kun ca. 26% i vores måling, dette kan sammenholdes med faktiske søgetal fra gymnasiet).

2.     Eleverne stemmer generelt ikke som deres forældre.

3.     Eleverne fra Hunderupkvarteret stemmer ikke som sine forældre (her kan man sammenligne med stemmestedet ’Sct. Knuds Gymnasium’, hvor der er stort blåt flertal Folketingsvalget 2015, Stemmestedet Sct. Knuds Gymnasium, Odense).

4.     Myter og fejlagtige forestillinger om eleverne i ’det rige’ kvarter. Her passer forestillingerne i hvert fald ikke med fakta! Disse myter burde egentlig være nedbrudt for ved sidste Folketingsvalg i 2011 lavede vi en lignende valgundersøgelse, og her var der rødt flertal blandt eleverne på Sct. Knuds Gymnasium. Læs mere her Folketingsvalget 2011

Skrevet af Mads Borum 2h og Thomas B. Rasmussen