Elever på Sct. Knuds Gymnasium: Vi er ikke ligeglade!

På Sct. Knuds Gymnasium er vi mange engagerende og samfundsinteresserede elever, der føler os provokerede af gårdsdagens indslag på Fyens.dk.

Situationen i frokostpausen på Sct. Knuds Gymnasium torsdag den 29/10 er blevet opfattet vidt forskelligt. Debatten har raset på diverse medier, efter gårsdagens lærerstrejke på skolen, og i særdeleshed en artikel på Fyens.dk har skabt store uenigheder. Emilie Demant, formand for VU Odense og elev på Sct. Knuds Gymnasium, udtaler: ”Så jeg synes, det er dårlig stil af lærerne, at de gør det, når eleverne egentlig bare ønsker undervisning”. Vi mener dog ikke at Emilies udtalelse afspejler elevernes alle holdning på gymnasiet. Vi opfattede selv situation en hel del anderledes. I elevrådet havde der været forskellige holdninger hvorvidt man støttede en undervisningsnedlæggelse. På baggrund af sidste års undervisningsnedlæggelse, blev det i elevrådet i første omgang besluttet at undervisningsnedlæggelsen ikke skulle finde sted i år – dog blev lærerne opfodret til at strejke, hvilket også ville medføre nedlægning af undervisningen for eleverne. Alligevel skete der en ændring i går, hvor 2/3 af eleverne på opfordring af elevrådet valgte at strejke. Få minutter senere, meddelte rektor, at også lærerne valgte at strejke, og undervisningsnedlæggelsen blev hermed en realitet for os alle. Vi selv forholder os meget kritisk til, hvordan Sct. Knuds Gymnasiums elevers attitude og engagement er blevet fremstillet i artiklen på Fyens.dk. På Sct. Knuds Gymnasium er vi mange engagerede elever, der ønsker undervisning og uddannelse af høj kvalitet, som en investering i fremtiden.

–  Rebekka, Anna, Katrine, Nikoline og Valeria 3.h