Diplomat i terrorens og Talibans skygge

I morgen i 4. modul afholdes fællesarrangement i kantinen for samfundsfagselever med Jesper Møller Sørensen.

Skærmbillede 2015-11-05 kl. 13.46.46

Jesper M. Sørensen skriver selv om oplægget d. 6/11:

· Jeg har siden 15. august været Politisk Direktør i Udenrigsministeriet – det vil sige, at jeg er involveret i alle aktuelle udenrigspolitiske spørgsmål.

· Jeg vil i mit oplæg på Gymnasiet tale om at være dansk diplomat i vanskelige lande som Afghanistan og Pakistan. Hvad kan vi som udsendte gøre i disse lande, hvor vi arbejder under vanskelige vilkår (livvagter, pigtråd, panserede køretøjer osv.). Hvad er det for betingelser, der knytter sig til sådanne udstationeringer? Og hvad betyder det for den danske udenrigstjeneste, at vi i stigende grad opererer i sådanne omgivelser? Oplægget vil tage udgangspunkt i mine egne erfaringer som udsendt til Afghanistan og Pakistan.

· I den efterfølgende spørgerunde er eleverne velkomne til at spørge om alle aktuelle internationale forhold: Syrien, Rusland, migration, EU, menneskerettigheder, klimaforandringer… eller hvad der nu er på elevernes hjerte. Eneste krav er, at spørgsmålene forholder sig til international politik.