Sct. Knuds Gymnasium stemmer ‘ja’


Valg på Sct. Knuds Gymnasium


En afstemningen foretaget i løbet af ugen blandt eleverne på Sct. Knuds viser et klart ja til at omdanne retsforbeholdet til en tilvalgsordning. Selv om undersøgelser viser, at unge generelt er skeptiske overfor EU og stemmer nej, så stemmer Sct. Knuds elever ja; 63% stemte ja, 31% nej og 6% stemte blankt.

En Gallup foretaget for Berlingske ‘Den unge globale generation stemmer nej’ viser, at for unge mellem 18-35 år gælder det, at 23% stemmer ja, og 41% nej. Forklaringen ligger selvfølgelig i, at unge fra Sct. Knuds Gymnasium ikke er repræsentative for alle unge. Valgkredsen Odense Syd stemte generelt også ja, hvor det jo blev et nej. I odense syd stemte 52,4 ja og 47,6 nej. Se resultatet herunder. De 63% ja svarer faktisk pudsigt nok fuldstændig til stemmefordelingen ved stemmestedet Sct. Knuds Gymnasium. Her blev det også 63% ja (og 37% nej).

Afstemning på Sct. Knuds Gymnasium, dec. 2015

Folkeafstemning om omdannelse af retsforbeholdet, 2015. Resultat Odense Sydkredsen. Tryk på billedet for at se det i fuld størrelse