Elevrådsformanden: Fyens Stiftstidende og elevrådsformanden fra Vestfyns har scoret topkarakter i sløsethed

I lørdagens udgave af Fyens Stiftstidende, kunne man læse en artikel med påstanden om, at elevrådet på Sct. Knuds Gymnasium har opfordret vores medstuderende til at bære sort tøj tirsdag d. 4. oktober. Dette skulle være for at vise utilfredshed med regeringens planer om at skære drastisk i SU’en.

Dette er midlertidigt IKKE tilfældet. Elevrådet på Sct. Knuds har intet hørt om denne happening, før vi kunne læse om det i avisen. Set fra mit perspektiv, har formanden fra elevrådet på Vestfyns gjort sig til talsmand for flere end han burde. Fyens Stiftstidende og formanden fra Vestfyns har scoret topkarakter i sløsethed. Netop på Sct. Knuds har vi tidligere haft hede diskussioner efter, at vi sidste år oplevede en lignende situation, hvor nogen havde gjort sig til talsmand for flere end godt var. Vi er heldigvis kommet godt videre fra episoden sidste år, men den erfaring vi gjorde os, får os naturligvis til at tage afstand fra udefrakommende, som taler på ”vores” vegne. Det politiske ståsted er i og for sig ligegyldigt, det handler om moralske retningslinjer.

Fyens Stiftstidende og formanden fra Vestfyns har scoret topkarakter i sløsethed.

Personligt synes jeg, at idéen om en stille protest-happening imod de massive nedskæringer, er vældig sympatisk, og jeg skal da nok selv bære en sort tee. På mine egne vegne, vil jeg gerne opfordre mine medstuderende til at gøre det samme. Men da vi ikke har haft emnet oppe i elevrådet, hverken kan eller vil jeg udstikke en retningslinje på elevrådets vegne.

Formanden for elevrådet på Sct. Knuds Gymnasium

Malte Kiellberg