#Knudssigernej

Eleverne på Sct. Knuds Gymnasium har her til formiddag sagt nej til regeringens planer om et frontalangreb på gymnasiernes og de studerendes økonomi.

Venstre-regeringens planer om at skære på uddannelsesområdet er her til formiddag blevet konfronteret med virkeligheden af eleverne på Sct. Knuds Gymnasium. Her vil besparelserne få dramatiske konsekvenser, da skolen vil blive tvunget til at spare 10,1 million kroner på årsbudgettet i løbet af 6 år. Det kan komme til at betyde lærerfyringer, mindre studievejledning, dårligere faciliteter og besparelser på studierejser, hvis vi overhovedet kommer til at have sådanne i fremtiden. Kort sagt kommer det til at betyde dårligere undervisning fra stadig færre og dårligere forberedte lærere. Det vil eleverne på Sct. Knuds Gymnasium ikke lade passere uden kamp.

Ydermere lægges der fra regeringens side op til at skære drastisk i SU’en. Lars Løkke og hans bande vil fjerne det 6. SU år, hvilket kommer til at betyde, at fremtidens studerende bliver tvunget til at gennemføre deres studie på normeret tid. Altså bliver det ikke muligt at vælge forkert i sit første valg af studie. Man bliver tvunget til at vælge rigtigt første gang imellem de 843 videregående uddannelser, som udbydes i vores land. Ligesom det ikke bliver muligt at tage orlov fra sit studie og samle værdifuld erfaring fra det virkelige liv, som er så vigtig, når man i fremtiden skal ud og søge job.

Som der blev sagt fra talerstolen til elevernes stormøde, så er vi Danmarks fremtid. Vi har behov for den bedst uddannede generation nogensinde, hvis vi skal forsørge vores forældre og bedsteforældre i fremtiden.

Derfor har eleverne her på Sct. Knuds Gymnasium, ved et stormøde torsdag formiddag, stemt for at tilslutte sig de andre undervisningsnedlæggende og strejkende gymnasier rundt om i landet. Hele 83,6% af eleverne stemte for at nedlægge undervisningen efter frokost samt at strejke i morgen ved at blokere skolen, for at vise deres utilfredshed med regeringens overgreb på Danmarks fremtid.

#knudssigernej

Elevrådsformand på Sct. Knuds Gymnasium

Malte Kiellberg