Et spændende foredrag og flotte elevprodukter – Sådan forløb dette års Studieretningsdag


Mandag d. 7 november afholdte Sct. Knuds Gymnasium den årlige studieretningsdag for de sproglige- og samfundsfaglige studieretninger


Af Maja Grønholdt Hansen

Studieretningsdagen d. 7 november startede i skolens elevkantine kl. 08, hvor David Nye, Professor ved Center for Amerikanske Studier på Syddansk Universitet, holdte et interessant oplæg om det amerikanske valg.

Foredragede omhandlede bl.a. de amerikanske vælgere, og de grupper der har afgørende betydning for valget, herunder bl.a.:

  • Republikanske kvinder – Stemmer de på Donald Trump trods hans uheldige udtalelser om kvinder?
  • African-Americans – Ingen tvivl om at de vil støtte Clinton over Trump, men vil de overhovedet bruge tid på at stemme?
  • Unge –  De var meget begejstret for Bernie Sanders, men ikke ligeså meget for Hillary Clinton. Så spørgsmålet er, om de overhovedet vil bruge tid på at stemme?

Herudover forsøgte han at komme med sin egen forudsigelse af, hvordan valget vil ende, med den overbevisning at Hillary vinder. Han beskrev ligeledes hvad der kan ske, bl.a. ift. Senatet og Repræsentanternes Hus samt den generelle samfundsstruktur i USA, hvis henholdsvis Trump eller Clinton vinder.

14947552_10211587977234740_1739727129887650131_n

David Nye, Professer ved Center for Amerikanske Studier på Syddansk Universitet, holdte et spænedende oplæg om det amerikanske valg.

 

Efter foredraget gik eleverne på de sproglige studieretninger (undtagen mediefags-klasserne) til skolens Aula, imens eleverne fra de samfundsfaglige studieretninger blev i kantinen. De samfundsfaglige elever blev herefter fordelt i grupper af 7 mand og fik til opgave at fremstille et valgfrit produkt som belyste en bestemt problemstilling i forbindelse med det amerikanske valg. Mediefagseleverne fik til opgave at fremstille en valgvideo og var ligeledes inddelt i grupper på tværs af klasser og årgange.

Eleverne arbejde hårdt i de 2,5 time de havde til rådighed, for der var præmier på spil til de 3 bedste samfundsfaglige grupper og den bedste valgvideo fra mediefags-grupperne.

Kl. 13 afleverede de i alt 46 grupper deres arbejde. Der blev bl.a. afleveret nyhedsindslag- og artikler, blogindlæg, kampagnevideoer mm. Og lærerne kom på hårdt arbejde med at udvælge de 4 vindere.

De fire vindere blev dog gruppe 5, 15, 26 og 28. Alle de 4 vinderprodukter kan ses herunder.


Gruppe 5 (mediefag) producerede en valgvideo til fordel for Donald Trump. 

Gruppen bestod af Albert 1f, Sara-Sofie 1f, Sasha 1f, Hjalte 3m, Cecilie 3m og Amalie 3m


Gruppe 15 oprettede en blog, hvorpå de i 2 blogindlæg beskrev nogle politiske forskelle på de to kandidater. Denne kan findes på linket:

http://gruppe15.bloggerspoint.dk/

Gruppen bestod af Agnes 1h, Andrea 1h, Anna 1h, Rasmus 2h, Sara 2h, Mathias 3f og Nanna 3f.


Gruppe 26 producerede en debatvideo hvor de satte de to kandidater op imod hinanden.

Gruppen bestod af Amalie 1j, Anna 1j, Amanda 1j, Matthias 2j, Mikkel 2j, Karen 3h og Julie 3h.


Gruppe 28 lavede et nyhedsindslag omhandlende et af de emner som adskiller de to kandidater, nemlig abort. 

Gruppen bestod af Anne 1j, Anne Sofie 1j, Ann-Sofie 1j, Sahar 2j, Sandra 2j, Malte 3h og Maja 3h.