TTIP – hvorfor så kontroversiel?


EU-reportage


Af Sophia Frank, Mathias Jensen, Malte Kiellberg og Julie Bach. 

 

TTIP er en længe omdiskuteret aftale, som deler vandende i befolkningen. Men hvad går denne abstrakte aftale mellem EU og USA, egentlig ud på? Netop dette spørgsmål får vi besvaret på vores rejse til Bruxelles, hvor vi bl.a. interviewer politiker Morten Messerschmidt og den danske journalist og EU korrespondent Jacob Langvad.

Vi har derudover også snakket med Morten Messerschmidt angående hans egen og DF’s holdning til denne aftale:

“Jeg er meget varm tilhænger af enhver form for frihandel, også TTIP og CETA. Det er en lille smule uvirkeligt, at man har at gøre med et kontinent – der i den grad er presset økonomisk, demokratisk, millitært og internationalt – og så når en af de få lysene stjerner på himlen rækker hånden ud for at hjælpe, nemlig USA, så overvejer den tabene region at sige, at dette ikke er fint nok. Det er som om, der ikke er nogen livskraft tilbage i Europa.”
– Morten Messerschmidt

 

Se videoen, hvor TTIP aftalen bliver diskuteret, med bl.a. Morten Messerschmidt og Jacob Langvad, her: