Debat: Skærpede adgangskrav til gymnasiet, ja tak!


Debat


 

Af Matthias Hegner Nyman Andersen, Sebastian Brink og Andreas Kjærsgaard

“Det er for let at komme på gymnasiet!”

 

Karakterkrav til gymnasiet på 7 i dansk og matematik ville øge det faglige niveau på gymnasiet.

 

En heftig debat omkring adgangskravene til gymnasiet har virkelig fået fokus i nyere tid. Skal kravene hæves, forblive som de er, eller fjernes fuldstændig?

Vi undersøgte elevers og læreres holdning til optagelseskrav i gymnasiet og har fundet stor opbakning til vores forslag. Holdningsundersøgelse: karakterer, adgangskrav og elevfordeling. Se også resulateterne fra undersøgelsen i vores video.

I en artikel fra Berlingske sidste år, bliver det fortalt, at hver trejde elev der bliver optaget på gymnasiet med under 4 i dansk og matematik, dropper ud pga. de ikke kan følge med fagligt.
Fagligt svage elever dropper ud af gymnasiet, 6/4 2016, Berlingske

I stedet for at presse flere og flere igennem gymnasiet, skal vi i stedet fokusere på at hjælpe unge til at finde den uddannelsesvej der passer dem og deres faglige kompetencer bedst. Vi skal dermed gøre gymnasiet til en boglig uddannelse.

 

Gymnasiet skal være for dem der vil, men mest af alt for dem, som kan.

 

I dette indslag fra talkshowet Pakulas Corner kommer Sebastian Brink, Det Blå Parti, med en argumentation for skærpede adgangskrav til gymnasiet. Du er meget velkommen til at kommentere og deltage i debatten i kommentarerne nedenunder.

Statistik fra spørgeundersøgelse omkring danskernes holdning til karakterer