Operation Dagsværk x Sct. Knuds Gymnasium


Operation Dagsværk 2017


Af: Caroline Kamper 3.j

Den 8. November går det løs igen! Dagsværkdagen er den dag, hvor du kan være med til at gøre en forskel for samfundet i Dhaka, Bangladesh. Her er der flere millioner af unge, der vokser op i fattigdom og slumområder. Så kom! Hop i arbejdstøjet sammen med 20.000 andre elever og givv de unge i Dhaka en bedre fremtid.

Hvad sker der i Dhaka?

Dhaka er verdens hurtigst voksende by og er kåret som verdens værste by at bo i. Det skyldes blandt andet, at 60% af byens befolkning bor i slumområder, hvor ekstrem fattigdom, sygdomme, forurening og oversvømmelser er en del af hverdagen. Mere end ni millioner mennesker i Dhaka lever under disse forhold, alligevel er problematikkerne usynlige hos myndigheder og den mere velstående del af byens befolkning.

Hvad kan vi gøre for at hjælpe?

Konceptet ved Dagværksdagen er meget simpelt! Arbejdsdagen ligger den 8. november. I melder jer som frivillig hos Dagsværkgruppen og skaffer et arbejde. Alt er legitimt – om det er hos jeres forældre, bedsteforældre, onkel Kjelds nabo eller hos en virksomhed, alt godtages. Jeres arbejdsgiver kommer her til at definere et arbejdsrum på x-antal timer, hvorefter i får et beløb på minimum 350 kr. Disse bliver videregivet til OD-gruppen og vi sørger for at sende Sct. Knuds bidrag videre.

Hvordan kan hjælper vi så?

Operation Dagsværk er gået sammen med Plan Danmark om et projekt, som netop styrker slummens unge i at skabe et mere retfærdigt, sikkert og modstandsdygtigt sted at bo. Helt ude i slummen og på tværs af hele byen.
De vil etablere aktivistskoler i tre af Dhakas værste slumområder. Her støttes de unge i at organisere og uddanne sig til stærke aktivister, som sammen skaber opmærksomhed og synlighed om den ulighed, der eksisterer i Dhaka. De færdiguddannede aktivister skaber konkret og bæredygtig forandring der hvor de bor. Eleverne i aktivistskolerne undervises under åben himmel i slummens gader. I stedet for bøger er læringen baseret på konkrete problemstillinger i slummen.

Det virker ret uoverskueligt. Hvad hvis jeg ikke kan finde et job?

Bare rolig! Dagsværkgruppen sørger for alt det adminstrative. På Sct. Knuds får du fri på arbejdsdagen, så det eneste du skal er at finde et job til dig selv (og dine kammerater!). Vi kan helt sikkert anbefale at skrive til nogle af de lokale virksomheder og koncepter, som helt sikkert gerne vil have jer ud og arbejde. Har I brug for hjælp kan I altid kontakte OD-gruppen eller gå ind og bruge vores skabelon til mails inde på facebookbegivenheden. Virker alt håbløst har mor og far helt sikkert også et toilet eller to, der skal renses og en stue, som skal støvsuges.

Hvad får jeg for det?

Udover en ordentlig håndfuld god karma, giver aktiv deltagelse i OD adgang til den fede Natværksfest, som i år bliver lavet om til en fredagsbar. Her vil der være alt som hjertet begærer: øl, spil, øl, god musik og hygge. Caféen bliver afholdt på Sct. Knuds Gymnasium den 17. november og er for de tre odenseanske gymnasier: Katedralen, Mulernes og Knuds. Her vil der b.la. også være lodtrækning af fede gavekort, som vi har modtaget fra sponsorer rundt i hele byen. Efter fredagsbaren, vil der være mulighed for at fortsætte festen i byen – dette kan der læses mere om på facebook.

Copyright | Operation DagsværkFor mere information, besøg facebookbegivenheden her: Operations Dagsværkdagen x Sct. Knuds Gymnasium
Her kan du også tilmelde dig, læse mere om vores sponsorer og Natværkscaféen og komme i kontakt med OD-gruppens medlemmer. Se understående interview med OD-gruppens formand.