Før valget: Lær de unge politikere at kende og find ud af hvorfor at du skal stemme?


Politisk debat


Af: Marcus Junker, Rasmus Thyssen, Rune Haldeborg Jørgensen, Malthe Larsen og Søren Jacobsen 2.H

I dag har Cæcilie Crawley (Socialdemokratiet) og Christoffer Lilleholt (Venstre) været på besøg på Sct. Knuds Gymnasium for at tale om politik. De har svaret på spørgsmål, været åbne over for konstruktiv kritik og lyttet til, hvad de som politikere kan gøre bedre for at fange de unge, og få de unge til at stemme til kommunalvalget. Under debatten blev der uddybet, hvad der egentlig hører ind under kommunalpolitik og hvilken betydning det har for den hverdag, som vi alle i Odense er en del af. Hvad det konkret betyder for os, når der bliver taget en beslutning på rådhuset.

Aktuelle emner som kommunal skat, letbane, infrastruktur, forbedring af folkeskolen, 3. spor på E20 og miljørigtig by, blev debatteret. Eleverne stillede kritiske spørgsmål og lod ikke bare de retorisk dygtige politikere tale dem ned. Før debatten startede, nævnte Christoffer Lilleholt, at Cæcilie Crawley og han selv sad i Beskæftigelses- og Handicap Udvalget sammen i Odense Kommune, og at de var enige om 90% af de ting de skulle tage stilling til. Selvom om det lød som imponerende meget, var der nok ikke mange af eleverne fra de tre tilstedeværende klasser, der gik til frokostpause med den overbevisning. De to politikeres politiske og ideologiske forskelle kom tydeligt til udtryk i debatten.

“Det skal kunne betale sig at arbejde”

“Jeg ville gerne være i et parti der tog ansvar, og et parti, der faktisk tog de svære beslutninger. Derfor meldte jeg mig ind i Venstre.”

Christoffer Lilleholt

“Vi hæver gerne skatten med 1%, for at skabe bedre velfærd”

“Jeg synes at der var for mange tomme ord, og for lidt handling i SF. Derfor meldte jeg mig ind i Socialdemokratiet.”

Cæcilie Crawley

Vi fangede dem bagefter til en kort snak om, hvordan man kommer ind i politik, og hvordan det er at være et ungt byrådsmedlem

Interview med Cæcilie Crawley og Christoffer Lilleholt Foto | Rune Haldborg Jørgensen

 

Se interviewet med Cæcilie Crawley og Christoffer Lilleholt herunder