Ung socialdemokrat kæmper for mangfoldigheden: “Her skal være plads til alle”


Kommunal- og regionsrådsvalg 2017


Skrevet af Eline Fugl og Lucas Anderschou, 3.N 

For Nicolai Arentz Larsen er rettighederne for byens LGBT-personer afgørende. Han mener, at diskrimination og intolerance stadig er et problem i Odense.

Nicolai Arentz Larsen, byrådskandidat, Socialdemokratiet

Den 21. november skal danskerne til stemmeurnerne og vælge, hvem der skal repræsentere dem i kommunal- og regionsrådet de næste fire år. Én af de mange kandidater er Socialdemokratiets Nicolai Arentz. I et skriftligt interview deler han sine mærkesager med Sct. Knuds Netavis.

Der er flere grunde til, at den unge socialdemokrat har valgt at gå aktivt ind i politik. En ubehagelig oplevelse i byen gjorde ham bevidst om de problemer med homofobi og intolerance, som han stadig mener, Odense står overfor.

Jeg flyttede til Odense for halvandet år siden. Her oplevede jeg efter at have boet i byen et par måneder, at jeg, efter at have kysset en fyr farvel på Banegården, prøver at blive spyttet efter lige efter, vi havde kysset. Det er én af grundene til, at jeg valgte at stille op. Fordi jeg vil sikre mig, at der sker noget med de strukturer i vores by, som gør, at nogle føler for at råbe af, spytte på og se skævt til LGBT+personer. Vi er en by, hvor vi er her for hinanden, og her skal være plads til alle”, skriver han til Sct. Knuds Netavis.

Rettighederne for byens LGBT-personer er altså én af Nicolai Arentz vigtigste mærkesager. Arbejdsforholdene for Odense Kommunes 13.890 ansatte ligger også hans hjerte nært.

Udover det betyder arbejdsmiljøet i Odense Kommune også enormt meget for mig. Igennem mit arbejde har jeg arbejdet meget sammen med en del offentligt ansatte, og dem skal vi alle have enormt stor respekt for. Men vi skal også som kommune tage ansvar for den enormt store arbejdsplads, vi er. Der skal være ordentlige forhold til vores offentligt ansatte.

Man kan argumentere for, at unge kandidater som dig selv mangler den nødvendige livs- og erhvervserfaring, som skal til i politik. Hvordan forholder du dig til den kritik?

Jeg tror ikke, at spørgsmålet om livserfaring er relevant. Jeg tror, det handler om at anerkende alles erfaringer. Det vil sige, at en 24-årigs erfaringer er vel lige så meget værd som én på 64, det er bare nogle andre erfaringer. En 64-årig kan for eksempel ikke huske, hvordan det er at være ung. Derfor er det enormt vigtigt at få flere unge i byrådet.

Nicolai Arentz er nummer 19 på Socialdemokratiets liste i Odense, men til spørgsmålet om, hvorfor det netop er ham fremfor en anden socialdemokratisk kandidat, man skal stemme på, er han ikke i tvivl.

Jeg arbejder til daglig i en fagforening og har til daglig kontakt med rigtig, rigtig mange mennesker, hvilket vil sige, at jeg har fingrene i mulden i byen. Udover det vil jeg kæmpe for, at vi får skabt et miljø i byen, hvor vi alle kan færdes trygt og sikkert. Det vil sige, at jeg skal gå igennem byen med min kæreste, som er en mand, uden at være bange for at blive råbt af,

skriver han og uddyber:

Udover det vil jeg arbejde for at få skabt jobs på nogle kreative måder. Det kunne for eksempel være ved at lade ledige komme i praktik i deres egen virksomhed, så vi har mulighed for at skabe endnu flere arbejdspladser i byen, ved at lade de lediges iværksætterdrømme spire.

Sct. Knuds Netavis har i forbindelse med det skriftlige interview stillet Nicolai Arentz en række opfølgende spørgsmål, blandt andet, hvordan han helt konkret vil arbejde for byens homoseksuelle, biseksuelle, transpersoner og andre af de grupper, han mener er udsat for diskrimination. Netavisen har ikke fået svar på henvendelsen om uddybende kommentarer.