Kommunalvalget 2017 – Unge stemmer ikke


Kommunalvalget 2017 – Unge stemmer ikke

Af Sara Vilby, Agnes Andersen, Andrea Humphries & Josefine Buhl, 2.h


D. 21 november skal Danmarks stemmeberrettigede afgive deres stemme til kommunalvalget. I den forbindelse skal borgerne tage stilling til, hvem de ønsker, der skal være med til at bestemme og bane vejen for de enkelte kommuner rundt omkring i landet. Dette valg omkring “krydsets placering” er forholdsvis nemt for størstedelen af befolkningen, men der skal ske forbedringer blandt de unge i aldersgruppen 18-24 år. Det helt store fokuspunkt op til kommunalvalget har derfor været, hvorvidt man får flere unge til at søge mod stemmeurnerne for at afgive deres kryds. Som følge af dette arrangerede pop-up mediet STEM´RNE d. 13 oktober et arrangement i Odeon, hvor unge fra gymnasierne rundt omkring på Fyn var samlet for at diskutere denne problematik. Her havde de unge muligheden for at møde forskellige kandidater og få et bedre indblik i, hvad kommunalvalget indebærer, og hvor de skal sætte deres kryds d. 21 november.

Vi skal have flere unge kandidater til at blive valgt. Vi skal have flere unge til at komme ud på gymnasierne, ungdomsinstitutionerne og vidensinstitutionerne. Vi skal gå til valg på unge sager, og så skal vi også ud og fortælle, at hvis de ikke går op og stemmer, så er det de ældre, der bliver valgt. Så er det dem på 50 år, som skal bestemme, hvordan Tinderbox, Karrusel og studieboligerne skal være” udtaler Christoffer Lilleholt, Venstre

 

 

” Valget gælder for de næste 4 år, og der tager vi jo nogle beslutninger, som i virkeligheden kan have konsekvenser meget langt ud i fremtiden, og jeg synes derfor, at det er vigtigt til et valg, at man kigger på, hvilke visioner man har, og hvem man tror på kan føre de visioner igennem” udtaler Peter Rahbæk Juel, Socialdemokatiet