Årets debattør 2018


Årets debattør 2018 – Jagten på Sct. Knuds bedste debattør er sat ind


 

Tiden er nu inde til endnu en omgang af “Årets debattør”. Samfundsfaglig linje eller ej – alle er velkomne til at deltage. Årets tema er sammenhængskraft, som er et af de hedeste debatemner for tiden. Sammenhængskraften i Danmark er truet, siger politikere. Men hvad betyder ordet sammenhængskraft og hvad truer egentlig sammenhængskraften? Nedskæringer på velfærdsstaten?, Indvandringen?, Uligheden?, Globaliseringen?, Ghettoiseringen?, Manglende vilje til integration?, Manglende forståelse for fællesskabet?

Hvad er dit svar på et af tidens store politiske diskussionemner? Og hvad er dine bedste argumenter? Vær med i konkurrencen! Der er præmier på højkant!

 

I år kommer konkurrencen til at løbe over 3 runder:

  • 1. runde foregår i de enkelte klasser, hvor der ud fra debat om emnet “Er Sammenhængskraften i Danmark truet?” udvælges 2 elever til den videre konkurrence.
  • 2. runde foregår d. 23/4, hvor kun de elever der er gået videre fra første runde deltager. De placeres i puljer og debatterer mod hinanden. Vi går fra ca. 40 elever til 4.
  • 3. runde er semifinaler og finale. Den afholdes i kantinen d. 25/4 i 2. modul. Her deltager alle elever med samfundsfag som publikum. De 4 elever som er gået videre fra 2. runde skal debattere i en afsluttende kamp om at løbe med titlen som årets debattør 2018.

Eleverne vurderes ud fra 3 vurderingskriterier som indebærer viden og anvendelse af samfundsfaglige argumenter samt begreber/teori/empiri, argumentationsteknik (herunder bl.a. appelformer) og evnen til at indgå i en diskussion.

I semifinale- og finalerunden vil der være en dommerkomité bestående af både lærere og elever.

Vi ser frem til at se alle!

Den fulde vejledning til konkurrencen

Se trailer:

 

Pokalen til årets debattør. Malte Kiellberg Jørgensen 2016, Malte Kiellberg Jørgensen 2017, Hvem vinder i 2018?