Finalen årets debattør 2018


Hvem er Sct. Knuds Gymnasiums bedste debattør?


I 2. modul onsdag samles omkring 500 elever med samfundsfag i kantinen for at overvære de to semifinaler samt finalen i årets debattør konkurrence.

I år har vi valgt at lade 6 elever gå til semifinalerne. Der var 6 meget dygtige debattører, og vi har valgt at give dem alle chancen.

Vinderne af 2. runde blev:

2. runde var i øvrigt præget af intense debatter med stor respekt og lydhørhed for hinandens argumenter. Det var særdeles spændende at overvære.

Programmet for finale-modulet ser ud på følgende måde:

  • 9.55 – Semifinale 1
  • 10.20 – Semifinale 2
  • 10.45 – PAUSE/votering
  • 10.50 – Offentliggørelse af deltagere i finalen
  • 10.55 – Finale
  • 11.20 – Votering
  • Præmieoverrækkelse

I semifinalerne vil deltagerne blive delt i to således, at de skal diskutere 3 i hver finale. Der indledes med et 4 min oplæg, hvorefter deltagerne vil debattere i ca. 15 min.  Efter begge semifinaler findes de to debattører, der skal debattere i finalen.

Vores helt ubestikkelig og neutrale dommerkomité består af Annelise Staunstrup (retoriklærer), Carl-Emil Knage Engelsen (elev), Lucas Anderschou (elev), Gitte Nowak (samfundsfagslærer) og Ulrich Laursen (samfundsfagslærer).

 

Det bliver helt sikkert en festlig og sjov finale, hvor debattørerne vil give den gas. Fedt at se at så mange dygtige og modige elever, der tør argumentere for, hvad de mener er rigtigt foran mange elever og lærere. Under debatterne har publikum mulighed for at stille spørgsmål ligesom publikum vil skulle tage stilling til politiske emner undervejs.

Et af hovedformålene med debat-konkurrencen er også at fordre tolerance for andres holdninger, accept af uenigheder, og villighed til at lytte til andre samt modet og lysten til at stå frem og ville forfægte sine holdninger.


 

Årets tema er sammenhængskraft, som er et af de hedeste debatemner for tiden. Sammenhængskraften i Danmark er truet, siger politikere. Men hvad betyder ordet sammenhængskraft og hvad truer egentlig sammenhængskraften? Nedskæringer på velfærdsstaten?, Indvandringen?, Uligheden?, Globaliseringen?, Ghettoiseringen?, Manglende vilje til integration?, Manglende forståelse for fællesskabet?

Hvad er dit svar på et af tidens store politiske diskussionemner? Og hvad er dine bedste argumenter? Vær med i konkurrencen! Der er præmier på højkant!


 

 

Se årets debattør-video:

Pokalen til årets debattør. Malte Kiellberg Jørgensen 2016, Malte Kiellberg Jørgensen 2017, Hvem vinder i 2018?