Vinder af Årets Debattør


Se interview med vinderen af årets debattør


Reportage af Søren F. Jacobsen 2h

Onsdag 9.55 var hver en stol i kantinen fyldt. Denne gang var det ikke en ordinær morgensamling, men finalerunderne i Årets Debattør. De første tre kandidater var klar og eleverne ventede i spænding. Semifinalisterne i den første runde bestod af Kemal(3p), Christian(3j) og Dennis(3h). Debatten startede stille, hvor de hver især fik 4 minutter til at præsentere deres grundholdning. Derefter voksede debatten sig mere og mere intens, hvorefter at det dannede sig et tydeligt billede af en radikal Kemal overfor en blå Christian og en blå Dennis. Da runden sluttede var det meget lige, dog virkede det som om, at Kemal og Dennis var de to med størst sandsynlighed for at gå videre uden at noget var sikkert.

I den anden semifinale var debatten ikke helt så intens. Rasmus(3h), Sander(2x) og Kristian(1s) fik fremlagt deres holdninger, men denne runde emmede slet ikke af lige så stor angrebslyst og uenigheder. Niveauet var heller ikke lige så højt og Rasmus, som var fløjet ind i semifinalen fra de indledende runder som favorit, fik ikke mange ord indført. Derimod var det mest den mere blå Sander og en radikal Kristian, som debatterede uden at der var nogle større uenigheder at fornemme.

Efter semifinalerne votererede dommerne og lidt uventet var det pludselig 1.g’eren Kristian Lynggaard fra 1s, der stod overfor Dennis Rosenlund fra 3h i finalen. Debatten gik igang og Dennis lagde stærkt ud med en række gode argumenter og styrede første del af debatten. Det virkede som om, at Dennis, sidste års semifinalist, ville tage trofæet i år. Til sidst i debatten kom Kristian Lynggaard ind i debatten og fremlagde nogle gode argumenter. Det resulterede i et entydigt dommerpanel, der valgte den 1.g’eren Kristian Lynggaard, som vinderen. Flot og stærkt af Kristian. Se interview længere nede i artiklen.

 

Det har været spændende at debattere med de andre og det har været en kæmpe udfordring, så dygtige de andre debattører var, Kristian Lynggard

 

 

Tillykke til Kristian Lynggaard fra 1s: Årets Debattør 2018!

Se interview med vinderen af årets debattør:

 

Slides fra Mentimeter-undersøgelser i forbindelse med Årets Debattør 2018 på Sct. Knuds Gymnasium:

Hvad truer sammenhængskraften?, 23% indvandringen, 21% individualisering og egoisme, 14% nedskæringer på velfærdsstaten

 

Mislykket integration af visse indvandrer og efter kommer truer sammenhængskraften i Danmark: 47% enige, 37% nærmest enige

 

Den stigende ulighed er en trussel mod sammenhængskraften i Danmark: 19% helt enige, 52% nærmest enige

 

Individualiseringen og egoismen truer sammenhængskraften i det danske samfund: 40% helt enig, 35 nærmest enig

 

EU styrker sammenhængskraften i Europa: 47% helt enig, 45% nærmest enig