Formandsvalget 2018: Thea Skovhøj Nielsen


Formandsvalget 2018


Skrevet af: Eline Fugl, 3.N

Snart skal Sct. Knuds’ elever vælge ny formand og næstformand til elevrådet. Netavisen præsenterer i en artikelserie alle kandidaterne. Her kan du møde Thea Skovhøj Nielsen fra 2.T, der stiller op som kandidat til posten som elevrådsformand. 

Hvem er du?

“Jeg er Thea fra 2.T. Jeg arbejder til dagligt i Tiger, når jeg ikke går i skole. Jeg er en frisk og glad pige, som tør at tage nogle beslutninger – både i pressede situationer, men også generelt. Jeg er mange gange blevet kaldt for mor-Thea, fordi jeg tager hånd om folk og sørger for at få taget en beslutning”.

Hvorfor stiller du op som formand?

“Jeg stiller op som formand, fordi jeg synes, det er vigtigt med et talerør, der fungerer mellem ledelsen og elever. Jeg synes, det er vigtigt, at vi elever har mulighed for at komme ud med, hvad der skal forbedres, og hvad der er godt i forvejen, sådan at ledelsen har mulighed for at arbejde ud fra det. Men også hvis ledelsen har noget, som vi elever skal arbejde med, så har eleverne en troværdig person, de kan stole på, som de kan komme til”.

Hvad vil du gerne ændre?

“Jeg kunne godt tænke mig at udvikle det elevråd, vi har nu. Det er velfungerende, men jeg ønsker et større netværk mellem eleverne. Jeg vil gerne udvikle et elevråd på et højere plan, som kan sikre, at alle elever får det ad vide, som ledelsen siger, så elevrådsrepræsentanterne får taletid i timerne, og får tid til at tage dilemmaer op i klassen. Jeg synes, at der har manglet, at lærerne viser tid til, at eleverne kan tage et emne op, for eksempel opførsel til festerne. På den måde kan vi få noget konkret med til elevrådsmøderne og derved give noget konkret til ledelsen. Jo mere vi kan give til ledelsen, jo mere får vi igen”.

Hvad mener du, elevrådets opgave er?

“Elevrådets opgave er at repræsentere hele elevflokken, store som små. Vi går på en skole, hvor vi har mulighed for at møde en hel del forskelligheder, og hver enkelt lille mening er værd at lytte på. Om det så bare handler om kaffen i Pias, så skal eleverne have håb for, at elevrådet måske kan gøre noget ved det”.

Har du noget, du gerne vil tilføje?

“Jeg er uddannet projektleder igennem min efterskole på et 24 timers kursus og i forbindelse med dét samarbejdet med TV2 og Falck. Jeg vil se elevrådet som et projekt, som jeg vil udvikle innovativt og gøre mere effektivt”.