Ghetto-planen: “Den sidste Vollsmoseplan”


Reportage: Ghetto-planen – den sidste plan – kommunalpolitik i Odense


Af Rune Haldborg, Malthe Larsen, Marcus Junker og Søren Jacobsen

Vollsmose har længe været på toppen af listen over emner til byrådsmøderne i Odense. Bydelen, der grundet den demografiske sammensætning er karakteriseret som en ghetto, har gennem de seneste 20 år haft voldsomme problemer med ledighed og kriminalitet. Samtidig har Vollsmose fungeret som et parallelsamfund og den store koncentration af beboere med anden etnisk baggrund end dansk har medført, at det danske sprog ikke har været et krav for at begå sig i ghettoen og derfor er afstanden mellem odenseanerne og beboerne blevet større. Dette er nogle af de mest væsentlige problematikker, som man prøver at komme til livs i “den sidste Vollsmoseplan”.

Ghetto-planen er et rigtig godt initiativ vedtaget af regeringen, Christoffer Lilleholt, Venstre

 

Børn og voksne har ikke samme muligheder som i resten af Odense, Peter Rahbæk Juel, Borgermester i Odense, Socialdemokratiet

 

Her på Sct. Knuds Netavis har vi besluttet os for at undersøge, hvad der er op og ned i ghetto-problematikken. Derfor har vi taget en snak med Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S) samt byrådsmedlem Christoffer Lilleholt (V).

 

Se også tidligere interview om Vollsmose med den konservative Tommy Hummelmose, April 2017