Feminister, tag de BH´er I nægter at bruge, og prop dem i kæften på jer selv


Debatindlæg


Af: Sandra Lynge Eriksen, 2.S

I alle vore debatter om #metoo, kend din krop og seksualitet bliver der ikke snakket om hvorvidt det er kvinder, der i virkeligheden undertrykker mænd. Feminister råber så højt om deres nyfundne selvindsigt, at vi glemmer, at kvinder faktisk ikke er det eneste relevante og undertrykte individ.

Den anden dag scrollede jeg igennem mit facebookfeed, og det første opslag jeg falder over, er et opslag fra Dansk Kvindesamfund. Opslaget handler om, at DSB har et piktogram i deres familiezone, hvor det er kvinden, der holder barnet og manden står ved siden af uden et barn på armen. Dansk Kvindesamfund har lavet et alternativ til det her familiezone piktogram nemlig et piktogram, hvor begge forældre står og holder et barn. Når jeg læser dette opslag, får jeg en stor lyst til at slå hovedet ind i væggen. Hvordan kan det være et problem, at der i DSB´s familiezoner er et piktogram af en familie, hvor det er moderen der holder barnet? Feminister er ekstremister, men feministers grundlæggende mål har altid været ligestilling mellem kønnene. Men er det ikke at tage det for vidt, når man ikke vil acceptere, at et piktogram viser et billede af en traditionel familie? Hvad bliver det næste, skal der ikke findes drenge- og pige toiletter, fordi kvinder skal have lov til at tisse, hvor de vil, om det så er på gulvet?

Feministernes mål er blevet mere og mere utydeligt igennem tiderne, hvor det en gang var ligestilling mellem kønnene de ønskede, virker deres ønske i dag mere som værende verdensherredømmet.

Kønspolitikken i forhold til ligestilling mellem kønnene, når det kommer til løn, barsel og hvor mange ”høje poster” der tildeles de forskellige køn, har vi professionelle folk til at tage sig af. Men selve kønspolitikken, når det kommer til det seksuelle, skal borgere selv ”tage sig af”. Og det er her det går galt, for jeg siger ikke, at der er totalt ligestilling på arbejdsmarkedet, men det er jo heller ikke det de fleste feminister, råber op om. De råber op om, hvordan det skal være tilladt at have hår på kroppen, og at kvinders seksualitet bliver undertrykt i forhold til mændenes. Selvfølgelig skal kvinder have hår på kroppen, hvis de vil, men jeg som kvinde er træt af konstant at se opslag om kvinder, der viser deres lidt for voldsomme hårvækst frem, for jeg synes ærlig talt, at det er ulækkert at se på.

Feminister har i årtier råbt op om, at kvinder ikke vil ses som et sexobjekt, men er det ikke, hvad vi ser mændene som, og er det ikke, hvad vi gør os selv til?

En ganske normal samtale mellem mine veninder og jeg kan gå på, hvilke fyre vi har været sammen med og hvor gode de var under selve akten. Når vi taler om dette, bliver drengene ikke beskrevet med ordene ”søde” eller ”flinke”, men nærmere med ord som ”lækre” og ”trænede”, for vi er oftest ligeglade med deres personlighed, vi har jo ikke sex med deres personlighed. To sekunder senere efter denne nedgørelse af drengene, kan jeg tage mig selv i at deltage i en samtale, om hvor fedt det er at sangeren Nikoline har udgivet sangen ”Sut min klit”; dobbeltmoralen længe leve!

Hvorvidt kvinder er et sexobjekt eller ej, diskuteres meget i medierne. Men kvinder gør sig selv til sexobjekter, vi spiller på vores seksualitet, og det er sådan, vi styrer verden og mændene.

Jeg er 17 år og går i byen hver weekend, hvis ikke flere gange om ugen. Hvordan mine jævnaldrende veninder og jeg gør dette, er ved at spille på vores seksualitet. Vi tager meget lidt tøj på og smiler sødt og flirtende (til den mandlige) dørvagt; det virker hver gang. Vi danser op af drengene i vores letpåklædte tøj inde på dansegulvet og bliver superfornærmet, når de så rører os. Men mon ikke vi selv lægger op til det. For er det ikke ligesom, hvis man direkte står op i ansigtet på en person og sviner dem til? Man beder selv om en flad!

Jeg mener, at vi kvinder har taget os den sociale samfundsmæssige offerrolle helt uden grund. Vi kvinder føler os pr automatik som offrene og de forulempede i samfundet, men egentlig er det os, der så nemt med vores påklædning, styrer mændene.

De professionelle arbejder på at få mere ligestilling på arbejdsmarkedet, og feministerne sørger for den stigende seksuelle undertrykkelse af det mandlige køn. Så måske feministerne skulle til at holde kæft og lade mændene være mænd.