Venstre og Radikale Venstre er de største partier på Sct. Knuds Gymnasium


Under Årets Debattør 2019 fik eleverne mulighed for at stemme på hvilket parti de ville vælge under næste folketingsvalg.


Venstre og Radikale Venstre er de to største partier på Sct. Knuds med henholdsvis 18 og 17 procent ud af 348 elever, som valgte at stemme under Årets Debattør 2019. Socialdemokratiet følger stærkt efter med 16%, og Liberal Alliance med 14% af stemmerne. Ligger man partierne i de to blokke sammen får blå blok 45%, og rød blok 45%. Altså helt lige. De resterende 10 procent svarede ‘ved ikke/vil ikke stemme’.

 

Resultaterne fra mentimeter

Ved sidste folketingsvalg blev der lavet en lignende undersøgelse, hvor Radikale Venstre og Venstre også lå i toppen. Siden sidste afstemning har Socialdemokratiet og Liberal Alliance byttet plads. Socialdemokratiet er steget med 4% og Liberal Alliance faldet med 4%. Derudover kan man se, at Dansk Folkeparti, som er et stort parti på landsplan, ikke får særlig meget opbakning på Sct. Knuds.

 

Her er linket til afstemningen fra 2015: 

Det Radikale Venstre er Sct. Knuds Gymnasiums største parti