Guide til bæredygtighed til idrætsdagen

Lige om lidt er det tid til skoleårets absolut vigtigste begivenhed; idrætsdagen. Men i år er lidt anderledes end de foregående år, for i tidens ånd er bæredygtighed blevet et af bedømmelseskriterierne for dette års idrætsdag. Men hvordan bærer man sig egentligt lige ad med det? Sct Knuds Netavis har i samarbejde med Sct Knuds Bæredygtighedsudvalg samlet de bedste tips og tricks til, hvordan netop din klasse kan gøre sig bemærket på sin bæredygtige stil.

 

  • Køb i genbrug

Genbrug er nøglen. Bæredygtighed handler i høj grad om at mindske produktion af nye varer, og her er landets genbrugsbutikker en nøglesten i forhold til at sikre muligheden for at købe brugt. Så tag en ven eller veninde under armen og begiv dig ud i de odenseanske genbrugsbutikker, for at finde noget guld i gemmerne. Husk også at tjekke hvad du selv har. Måske du har et sørøverkostume, som din ven med Tintin-temaet kan gøre brug af?

 

  • Bæredygtig bestikkelse

Ingen idrætsdag uden bestikkelse til dommerne, og i år kunne dette jo være et oplagt sted at vise den bæredygtige stil. Så skulle det være et stykke med vegansk banankage? Se forslag til opskrifter nederst i artiklen.

 

  • Undgø unødigt lir

Tidligere år har konfettirør og røgmaskiner været populære genstande at indkorporere i dansen, og trods den æstetiske effekt og “wow”-faktoren er dette nok ikke en god idé i år.

 

  • Bestil udklædning fra danske sider

På trods af anstrengelser for at finde den rigtige udklædning i genbrug, kan det være at køb af nyt ikke kan undgås. Men her er det ikke lige meget hvor du bestiller tøjet fra. Sørg for at bestille fra danske sider, så du undgår at dit tøj skal transporteres store distancer og være med til at udlede CO2 undervejs.

 

Og så skal I selvfølgelig huske at blære jer alt hvad I kan over for dommerne med jeres bæredygtige stil. God idrætsdag 🙂

 

 

 

https://anima.dk/opskrifter/kage-og-desserter/banankage-med-chokolade#.XWaHJ62b6u4

https://anima.dk/opskrifter/kage-og-desserter/chokoladekage#.XWaHta2b6u4