Nyheder

Mobirise

Susan Mose, rektor på Sct. Knuds Gymnasium.

”Jeg kan på en måde nemmere slippe af sted med at sige nogle ting, som en mand aldrig ville”, Susan Mose.

Portrætartikel med rektor Susan Mose

Af Mille Raun, Jasmin von Essen &
Oscar Schou, 21/12/2023


”Jeg bliver taget lige så alvorligt som mænd, og oplever, at de kvindelige rektorer måske faktisk har en fordel som kvinde”, siger 54-årige Susan Mose, som har været rektor i næsten 11 år på Sct. Knuds Gymnasium. Hun føler, at hun som kvindelig rektor har lettere ved at være åben og ærlig omkring ting, der er
svære, og samtidig kan tage hånd om en medarbejder eller elev, som har det hårdt. ”Det er der ikke ret meget street credit i, at en mand gør det, så derfor tror jeg, at det faktisk er sværere at være mandlig rektor”, fastslår Susan med et glimt i øjet.

NYT SYN PÅ LIGESTILLING?
Vi spurgte ind til Susans syn på kvindernes evne til at forhandle løn på deres arbejdsplads. Statistikker viser, at kvinder generelt er dårligere til at forhandle løn  fremfor mænd. "Det tænker jeg virkelig er sandt! Jeg kan mærke, at jeg selv synes, det er grænseoverskridende at skulle stå og pege og insistere på, hvad jeg kan. Her tror jeg, at der er meget stor forskel på kønnene", siger hun. Som gammel
gymnasielærer i dansk og psykologi, har hun alligevel fået modet til at søge lederjob som kvinde.

VIGTIGT MED ROLLEMODELLER
”Da jeg var gymnasielærer i Nyborg, havde jeg en rektor, som var kvinde, og hun havde været fagkonsulent lige som jeg. Hun havde utroligt stort blik for mig og sagde aldrig nej til mig”, fortæller Susan. Hun mener, at ledelser har stort ansvar for at se potentialet i medarbejderne, og at det er vigtigt at have nogle rollemodeller at spejle sig i. ”Jeg havde været til jobsamtale, hvorefter jeg følte mig nødsaget til at gå tilbage og sige, at jeg var gravid”, siger hun med en bestemt tone. Der blev Susan mødt med svaret: ”Kvinder skal have børn”. Dette har Susan taget til sig, fordi hun med sikkerhed mener, at det er helt naturligt, at kvinder er væk i perioder.

MODBEVISER FORDOMME
Det er tydeligt, at Susan modbeviser fordomme omkring diskrimination mod kvinder, og at mænd har flere fordele end kvinder. Til trods for, at mænd samlet set faktisk tjener 22 procent mere om året
end kvinder, så oplever Susan, at fordelene er på hendes side som kvindelig rektor. ”Der er dog sket rigtig meget i forhold til uligevægten på arbejdsmarkedet. Jeg bliver, som sagt, taget lige så alvorligt som mænd og har sjældent oplevet, at der har været udfordringer som kvindelig rektor”, siger hun. Tværtimod har Susan oplevet flere fordele og mener, at det i dag også kommer mere an på, hvem du er typemæssigt, fremfor hvilket køn.

Mobirise

Foto: Sct. Knuds Media

Når maden danser: Pias Pitstops TikTok eventyr

Af Axel Roederer Rynning, Konrad Kirema Jørstrøm og Kalle Hvidtfeldt Rahbek, 20.12 2023

I en verden, hvor madlavning og sociale medier mødes, er der en stjerne på himlen, der ikke bare laver mad, men også skaber små humoristiske videoer til at lysne elevernes hverdag.
Pia, hjernen bag Pias Pitstop, og medkokken Janni har ikke blot indtaget smagsløgene hos eleverne på Sct. Knuds, men er også blevet et overraskende TikTok-fænomen. Den dynamiske duo skovler seere, følgere og likes ind ved hjælp af deres fantastiske humoristiske sans, og har nu hele 1726 følgere samt 38 tusind likes på mediet.

Baggrunden for Eventyret
Med et ønske om at inddrage eleverne på en sjov og anderledes måde, blev TikTok-eventyret skudt i gang
Pia fortæller i et interview med Sct. Knuds Netavis, at ideen til at starte en TikTok profil kom fra eleverne på Sct. Knuds gymnasium:
"Der fik jeg idéen af nogle søde piger fra 3.g, jeg får altid min inspiration ved at spørge de søde elever der går herpå Knuds, de ved jo hvad der rør sig i ungdommen og hvad de unge de ser og lytter til."
Pia vil hermed tilskrive noget af den nyopståede succes til de flittige elever fra Sct. Knuds.

Jannis Skøre Ideer Bag TikTok-Succesen
Udover at hente inspiration fra eleverne på Sct. Knuds, fremhæver Pia også én bestemt person, som bidrager meget med skøre og sjove ideer til videoerne. Pia fortæller, at det er et samspil mellem sin finesse og Jannis skøre kreativitet, som er drivkraften bag kantinens virtuelle succes:
"Der har vi jo sådan et skide-sjovt kollegaskab, jeg har jo en tosset kollega Janni herinde, som altid er med på at lave noget fis."
Janni er blevet en online-identitet for kantinen, og samtidigt en hjørnesten i kantinens TikTok-videoer.

Uventet Viral Sensation
Alle Pias små videoer bliver taget godt imod af eleverne på skolen, men særligt én video er faldet i ekstra god jord på mediet:
"Bl.a. En video har vi 240.000 clicks, så det er, da meget godt kan man sige, for sådan nogle gamle amatører som Janni og jeg."  
Mod alle Pias forventninger har hendes og Jannis nye passion nu opnået et imponerende antal følgere og likes.

Kantinens TikTok-branding og virale videoer er ikke bare et redskab til at fremvise maden; det er et fællesskab, hvor smag, sjov og interaktion smelter sammen til en appetitvækkende digital oplevelse.

Mobirise

Undersøgelse foretaget dec. 2020. 319 respondenter.

Folketingsvalg på Sct. Knuds

Af Ingrid Regelsen Andersen, 16.4 2021

Næsten en fjerdedel af eleverne på Sct. Knuds gymnasium ved ikke, hvad de ville stemme på, hvis der var folketingsvalg i morgen.
En ny undersøgelse, foretaget af Sct. Knuds Netavis viser, at næsten en fjerdedel ud af de 319 elever fra Sct. Knuds gymnasium, der valgte at besvare spørgeskemaet, ikke ved, hvad de ville stemme på, hvis der var valg i morgen. Kan dette have noget at gøre med partiernes håndtering af Corona eller er ideologierne ikke så aktuelle, som de var engang?
I de tidligere år har det Radikale Venstre indtaget pladsen som Sct. Knuds gymnasium største parti, men de udgør i år kun 12% af de samlede antal stemmer. Her kunne en forklaring på tilbagegangen være det Radikale Venstres formandsskifte samt #MeToo-sager i partiet.

Venstre og Socialdemokratiet er med en stemmeprocent på 20% de største partier. Begge partier er steget siden sidste undersøgelse, der blev foretaget i 2019, hvor Socialdemokratiet fik 16% af stemmerne, og hvor Venstre fik 18% af stemmerne. De fleste, der besvarede spørgeskemaet, var 1.g’er og 2.g’er, og der kan derfor have været en skæv fordeling, idet der var færre 3.g’er, der besvarede spørgeskemaet. Det er en metodisk svaghed og det kan være en del af forklaringen på den relativt store andel af elever, der er i tvivl.

Mobirise

Nyt design og ny opbygning på Sct. Knuds Netavis

Nyt design på Sct. Knuds Netavis

Af Thomas B. Rasmussen, 27.12 2020

Sct. Knuds Netavis er en elevstyret Netavis, der er opbygget og blevet til over mange år. Mange elever har bidraget med idéer til design og struktur. Vigtigst er dog, at de har de leveret indhold til siden. Vi synes, at den gamle side var blevet lidt grå og trist og trængte til en opdatering. Derfor har vi benyttet Coronatiden til, at lave en helt ny hjemmeside og dermed slette gamle nyheder. Vi håber, at I kan lide den nye side.

Redaktionen på Sct. Knuds Netavis har, som så mange andre, været udfordret af nedlukningen og derfor ikke haft mulighed for at mødes. Vi vender tilbage med nyheder og interviews, så snart verden er normal igen.

Mobirise

Eksemplarisk notat

Af Thomas B. Rasmussen, 17.12.2020

Debatindlæg og eksamenstips er noget af det mest populære indhold på Sct. Knuds Netavis. I perioden 2016-20 blev den tidligere Sct. Knud elevs eksemplariske notat læst over 7000 gange. Notatgenren opleves ofte som den sværeste af genrerne i samfundsfag. Mads Borum havde skrevet et godt notat, som vi fik lov til at udgive. Det viste sig, at være populært læsestof.

Læs Mads Borums notat her:

Mobirise

Vores plakat for Sct. Knuds Netavis

Af Thomas B. Rasmussen, 16.12. 2020

Vores plakat lavet i 2018. Farverne rød og blå signalerer at holdningsstof og politiske debat prioriteres højt.

© Copyright 2020 SCT. KNUDS NETAVIS - All Rights Reserved

https://mobirise.com best website software